Gyilkos-tó

A Gyilkos-tó (románul: Lacul Roșu, régi magyar nevén: Veres-tó) egy természetes torlasztó a Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban, Hargita megye északkeleti részén. 1837-ben keletkezett egy közeli hegyről lecsúszó törmelék következtében. A tó visszahúzódóban van, a visszamaradó kisebb tavak elláposodnak. A Gyilkos-tó fölé emelkedik északon a Kis-Cohárd (1344 m) sziklája. A környék és a Gyilkostó üdülőtelep közigazgatásilag Gyergyószentmiklóshoz tartozik.

Balupark

A Keleti-Kárpátok gyönyörű csúcsai között, Hargita hatalmas fenyőrengetegében, a páratlan szépségű környezetben épült Balu Románia egyik legrégebbi kalandparkja. A Balu Park büszkesége a 985 m hosszú tiroli amelyből 350 m egy tó fölött halad.

A 11 különböző nehézségi fokú pálya 190 fára szerelt játékelemből és 190 platformból áll összesen 1,5 hektár területen. A kalandra vágyók kortól függetlenül megtalálják nálunk a szórakozást, kikapcsolódást, az adrenalint és mindenek fölött a felejthetetlen élményt.

Sípályák a hargitán

A Csíkszeredától 22 km-re fekvő település nyáron közkedvelt célpontja a fürdőzőknek, télen pedig a sízőknek. Az 1300-1400 méteres magasságban lévő sípályákhoz húzóliftek tartoznak, melyek közt egy 200 és egy 400 méter hosszú kivilágított pálya is található. A hóbiztosnak számító síterepen decembertől márciusig sízésre alkalmas hó borítja a pályákat. A három pálya elnevezése: Kossuth, Miklós és Csipike.

Bicikli, Quad bérlés

Fedezd fel a környéket két vagy négy keréken! Partnerünk kiváló minőségű bicikliket és quadokat kínál bérlésre, így Te és családod könnyedén és kényelmesen barangolhattok a környék látványosságai között.

Síkölcsönzés

Merülj el a téli sportok világában és használd ki a Hargita nyújtotta lehetőségeket. Partnerünk kiváló minőségű sífelszereléseket kínál bérlésre, így Te és családod is a legjobb felszereléssel élvezhetitek a havas kalandokat.

Csíksomlyó

Könnyező Mária-kegyszobor, a magyarság legnagyobb búcsújáróhelye. A Csíkszereda melletti Csíksomlyó a Kárpát-medence legismertebb zarándokhelye, a minden évben megrendezett pünkösdi búcsú a legnagyobb katolikus rendezvény egész Erdélyben. A neobarokk stílusú ferences kegytemplomban őrzik a világ egyik legnagyobb méretű kegyszobrát, a csodatévő Mária-szobrot.

Szent Anna Tó

A Szent Anna-tó (románul Lacul Sfânta Ana) Székelyföld egyik legvonzóbb természeti látványossága és Közép-Európa egyetlen épen maradt vulkáni tava. Gyergyóalfalutól 87,4 km-re fekszik, egy krátertó az Erdélyi Csomád-hegység egyik kialakult vulkáni kráterében. A tó a Mohos Természetvédelmi Terület része, amely a Csomád két kráterét foglalja magába.

A tó környékén rengeteg változatos kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésére a turistáknak évszaktól függetlenül.

http://szentanna-to.ro/

Szovátai Medve tó

Erdély páratlan természeti kincse a fenyvesekkel körülölelt Medve-tó, ami nemcsak gyönyörű környezetéről, hanem gyógyhatásáról is ismert. Kiterített medvebőrre emlékeztet. A különleges, 4 hektáron elterülő Medve-tó (románul Lacul Ursu) Maros megyében, Szovátán található. A város a Székely-Sóvidék központja, sószikláiról és sóstavairól ismert, európai hírű üdülőhely. A környéken pihenni vágyók számára Szováta legnagyobb tava, a Medve-tó az egyik legvonzóbb célpont.

A parajdi sóbánya

A parajdi sóbánya Európa egyik legnagyobb só tartaléka, a sótömzs maga 1,2 km × 1,4 km átmérőjű, enyhén ellipszis alakú és 2700 m mélységbe gyökerezik. Több száz évnyi kibányászható sót rejt magában, ezért Erdély gazdagságának egyik legjelentősebb forrása. A sóbányában való tartózkodás jótékony hatással van különböző betegségekre, valamint kiváló lehetőséget nyújt a felüdülésre.

Békás-szoros

A Békás-szoros (románul: Cheile Bicazului) egy tektonikus eredetű szurdokvölgy a Hagymás-hegységben, Erdélyben, Neamț megye[1] délnyugati részén, a Békás-patak völgyében. A szorost 1971-ben védetté nyilvánították, jelenleg a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park része. A Békás-szorost közrefogó hegycsúcsok: Kis-Cohárd (1344 m), Csíki-bükk (1264 m), Oltár-kő (1154 m), Mária-kő (1125 m). A Békás patak mellékvizei mind vadregényes szurdokokat vájtak a mészkőbe.