Lacul Roșu

Lacul Roșu (local cunoscut și sub numele de Gyilkostó / Lacul Ghilcoș) este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838, ora 18,45. 6,9 magnitudine, VIII intensitate, la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului, la distanța de 26 km de Gheorgheni, în județul Harghita. La ultimele măsurători, efectuate în anul 1987, dimensiunile acestuia sunt: lacul se întinde pe un perimetru de 2.830 m, aria este de 114.676 m² și volumul apei care se acumulează este de 587.503 m³.

Parc de Aventură Balu

Într-un cadru natural de o frumuseţe rar întâlnită, printre crestele Carpaţilor Orientali, în mijlocul pădurilor de brazi ai Harghitei, Balu este unul dintre cele mai vechi parcuri de aventură din ţară, mândrindu-se cu o tiroliană lungă de 985m din care 350 m peste un lac.

Schi la Harghita Băi

În Harghita Băi sunt trei instalații de teleschi și cinci pârtii albastre, roșii și negre cu o lungime totală de 3 kilometri. La prima vizită, e nevoie de un pic de atenție la orientare, pentru că cele trei instalații sunt la distanță destul de mare una de cealaltă, fiind conectate printr-o rețea de pârtii de legătură, așa cum se vede în imaginea de mai jos. Practic, din vârful fiecărei instalații, ai opțiunea de a coborî pârtia aferentă sau de a accesa instalația vecină pe un drum de legătură.

Inchiriere biciclete, ATV-uri

Te-ai săturat de stresul de la muncă? Te-ai săturat de țipetele sau reproșurile șefilor? Te-ai săturat de școală, de examene? Vrei să evadezi, să te simți liber? Acceptă provocarea! Indiferent că este luni, marți sau vineri. Urcă-te în mașina, tren sau microbuz și vino la munte! O mică plimbare asociată cu aerul proaspăt de munte, cu ATV-ul (All Terrain Vehicle) sau cu bicicleta, îți va încărca bateriile și te va ajuta să mai reziști cel puțin încă o săptămână.

Sumuleu Ciuc

Șumuleu Ciuc (în maghiară Csíksomlyó, în germană Schomlenberg) este un cartier al municipiului Miercurea Ciuc, județul Harghita, Transilvania, România. Aici se află Bazilica Sfânta Maria, unul din cele mai importante locuri de pelerinaj ale Bisericii Romano-Catolice din România.

Până 1876 Șumuleul a fost reședința executivă a Scaunului Secuiesc al Ciucului, cu scaunele filiale ale Giurgeului și Cașinului, apoi a devenit comună a comitatului Ciuc. În 1850 așezarea Várdotfalva fusese înglobată Șumuleului, iar în 1941 a fost de asemenea înglobat satul Csobotfalva (numit Cioboteni în cadrul județului Ciuc din perioada interbelică).

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana (în maghiară Szent Anna-tó) este singurul lac vulcanic din România. Este situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, în stânga râului Olt, în apropiere de stațiunea Tușnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare (în maghiară Nagy-Csomád), din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani (probabil mai recent de acum 42.000 ani).

Salina Praid

A parajdi sóbánya Európa egyik legnagyobb só tartaléka, a sótömzs maga 1,2 km × 1,4 km átmérőjű, enyhén ellipszis alakú és 2700 m mélységbe gyökerezik. Több száz évnyi kibányászható sót rejt magában, ezért Erdély gazdagságának egyik legjelentősebb forrása. A sóbányában való tartózkodás jótékony hatással van különböző betegségekre, valamint kiváló lehetőséget nyújt a felüdülésre.

Cheile Bicazulu

Salina Praid este o mină de sare gemă din România, situată în județul Harghita. Salina se află în bazinul munților Gurghiului, cuprinsă în Dealul Sării, formând triunghiul Praid – Ocna de Jos – Ocna de Sus.
Salina se află la o adâncime de 120 m de la suprafață. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanță de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement.